Osteopati

Osteopati är en mjuk och behaglig behandlingsmetod där man använder händerna för diagnos och behandling. Osteopatin är spridd över stora delar av världen och erkänd som en effektiv och säker behandlingsmetod. Den osteopatiska behandlingen strävar efter att få kroppen att fungera så optimalt som möjligt och därigenom förbättra kroppens självläkande förmåga.

Behandlingen är alltid individuellt anpassad för varje patient. Med våra händer känner vi var det finns stelheter, spänningar och andra inskränkningar i kroppens struktur och funktion. Med olika tekniker behandlar sedan osteopaten dessa störningar för att återställa en bättre funktion.

Då helhetstänkandet är centralt inom osteopatin beaktas hela personen, inte bara symtomen. T ex kan en patient med problem i en arm främst behöva behandlas i nacke och rygg för ett bra och varaktigt resultat. En erfaren osteopat är expert på att kunna se och behandla dessa samband.

Då osteopatin strävar efter att stärka helheten och ge kroppen rätt förutsättningar till självläkning kan osteopatisk behandling vara till hjälp för dom flesta – man kan se det som ett sätt att ta hand om sig själv.

Boka tid

Vi erbjuder nu också internetbokning:
Boka tid
Men du kan självklart fortfarande ringa/SMSa oss för att boka tid.

Osteopatkliniken
Kyrkogatan 44
411 15 Göteborg
Telefon 031-13 24 11

Svenska Osteopatförbundet